قارچ پوستی عصبی

مشکلات پوستی همیشه بسیار آزاردهنده هستند و عوارض آن‌ها می‌تواند برای فرد طاقت‌فرسا باشد. بیماری‌های قارچی یکی از مشکلات مربوط به پوست هستند که تحت شرایط مختلف می‌توانند به بدن نفوذ کنند و اندام‌هایی مانند پوست را تحت تاثیر قرار دهند. نوعی از بیماری‌های قارچی به نام قارچ پوستی عصبی وجود دارد که علاوه بر پوست، می‌تواند سیستم عصبی فرد را هم درگیر کند.

این بیماری می‌تواند از راه‌های مختلفی وارد بدن فرد شود که بیشترین آن از طریق تماسی خواهد بود. احتمالا این سوال برایتان پیش می‌آید که در صورت ابتلا چه گزینه‌های درمانی برای این بیماری وجود دارد؟ در ادامه این مقاله از راسن به روش‌های درمانی این بیماری اشاره خواهیم کرد.

قارچ پوستی عصبی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟

تقریبا چیزی در حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان از بیماری‌های قارچی رنج می‌برند. زمانی این بیماری‌ها خطرناک می‌شوند که به مغز و سیستم عصبی سرایت کرده و آن را آلوده ‌کنند. قارچ پوستی عصبی می‌تواند باعث بروز مننژوانسفالیت شوند. در مورد اکثر این قارچ‌ها می‌توان گفت که عفونت و بروز توده‌های قارچی در ابتدا در مسیر عروقی و سیستم عصبی رخ می‌دهند. علاوه بر آن، این قارچ‌ها روی پوست به صورت جوش و توده‌های خشک ظاهر می‌شوند. از عوامل ایجاد این بیماری می‌توان به قارچ‌های کریپتوکوکوس اشاره کرد.

عفونت‌های قارچی اگر سیستم عصبی را درگیر کنند معمولا چالش برانگیز می‌شوند. در نتیجه، تشخیص و درمان آن‌ها دشوار خواهد بود. بیماری قارچ پوستی عصبی خیلی شایع نیستند.

معرفی راه‌های انتقال قارچ پوستی عصبی

راه‌های زیادی برای ابتلا به قارچ پوستی وجود دارد که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • تماس با مدفوع و محیط‌های آلوده: محیط‌ها و مدفوع پرندگان می‌توانند عامل خوبی برای انتقال بیماری‌ها از جمله قارچ‌ها باشند.
  • تنفس: بیماری‌های قارچی معمولا باکتری‌هایی هستند که می‌توانند از طریق تنفس هاگ‌ها وارد بدن شوند. برخی از آن‌ها به پوست و سیستم عصبی حمله می‌کنند و برخی دیگر اندام‌های دیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
  • تماس مستقیم: شما می‌توانید در اثر تماس با فردی که مبتلا به قارچ پوستی عصبی است، دچار این بیماری شوید.

بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت بهداشت و عدم ورود به محیط‌های آلوده خواهد بود.

انواع قارچ پوستی عصبی و تاثیرات آن‌ها روی بدن

قارچ‌ها و عفونت‌هایی که می‌توانند به سیستم عصبی راه یابند تقریبا زیاد هستند، اما برخی از آن‌ها شایع‌تر است که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

آسپرژیلوس

با وجود تحقیقات زیادی که انجام شده، ابتلا به آسپرژیلوس در انسان نادر است، مگر در مواقعی که سیستم ایمنی فرد به شدت ضعیف باشد. عواملی که می‌توانند سیستم ایمنی را تضعیف کنند معمولا بیماری‌هایی مانند ایدز، سرطان، سو تغذیه و دیابت هستند. هنگامی که آسپرژیلوس وارد خون می‌شود، می‌تواند اندام‌های مختلف از جمله مغز را آلوده کند. وقتی این قارچ به مغز حمله می‌کند، ممکن است باعث تشنج یا بی حسی شود. همچنین مننژیت از دیگر بیماری‌هایی است که می‌تواند در اثر وجود این ویروس در مغز به وجود بیاید.

این عفونت در تصویربرداری به شکل یک توده و گلوله قابل مشاهده است و می‌توانید آن را با استفاده از داروهای ضد قارچی مانند آمفوتریسین و وریکونازول درمان کنید. میزان مرگ‌ومیر این قارچ پوستی عصبی بالاست، به همین خاطر در مواقع بحرانی جراحی داخل نخاعی مغز توصیه می‌شود.

کاندیدا آلبیکنس

این عفونت به طور غیر فعال تقریبا در بدن همه یافت می‌شود. این عامل بخشی از دستگاه گوارش و تناسلی به حساب می‌آید که در صورت فعال شدن می‌تواند عفونت قارچی واژن را ایجاد کند. این قارچ پوستی عصبی، می‌تواند به شکل یک پوشش سفید و برفک هم خودش را در داخل دهان و گلو نشان دهد.

این عفونت در کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، ممکن است وارد خون شود و به نواحی مختلف بدن گسترش یابند. این قارچ می‌تواند در سیستم عصبی نوزادان تبدیل به مننژیت شود. تشخیص آن با استفاده از نمونه برداری و در آزمایشگاه انجام خواهد شد.

کریپتوکوکوس نئوفورمنس

این قارچ می‌تواند از طریق تنفس یک هاگ وارد ریه‌ها شود. سپس از این طریق وارد جریان خون شده و خود را به مغز می‌رساند. اگر چه گاهی افراد سالم نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند، اما اکثرا افراد دارای ضعف سیستم ایمنی در معرض ابتلا به آن قرار می‌گیرند. این قارچ پوستی عصبی می‌تواند باعث ایجاد آنسفالیت و تغییرات حافظه شود و همینطور بافت‌های مغز و خود آن را دچار التهاب خواهد کرد. اگر به این قارچ مبتلا شده باشید، با استفاده از انجام آزمایش مایع نخاعی قابل تشخیص خواهد بود.

هیستوپلاسموزا

این قارچ هم همانند آلبینکس ممکن است در بدن افراد سالم وجود داشته باشد، اما در برخی موارد اگر فعال شود بیماری هیستوپلاسموز را ایجاد می‌کند. این قارچ از طریق تماس با فضولات پرندگان و عوامل دیگر به وجود می‌آید. این قارچ عصبی می‌تواند باعث ایجاد عوارضی مانند خستگی، تب و کاهش وزن شود.

درمان سریع قارچ پوستی عصبی چیست؟

معمولا اگر یک قارچ پوستی عصبی در بدن شما تشخیص داده شود، باید فورا درمان را آغاز کنید. پزشکان در وهله اول از قرص‌ها برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر قارچ استفاده می‌کنند. کرم‌ها و لوسیون‌ها می‌توانند علائم پوستی این بیماری‌ها را کاهش دهند.

سخن پایانی

قارچ‌های پوستی می‌توانند علاوه بر عوارضی که دارند، ظاهر ناخوشایندی نیز داشته باشند. اغلب آن‌ها به صورت جوش و توده‌هایی روی پوست به وجود می‌آیند که ملتهب شده و در برخی مواقع خارش شدیدی ایجاد می‌کنند. اگر قارچ‌ها از نوع پوستی و عصبی باشند، مغز را نیز درگیر کرده و عوارض زیادی از جمله مننژیت برای فرد ایجاد می‌کنند. برای جلوگیری از ابتلا به این نوع بیماری‌ها باید دقت کافی داشته باشید و وارد محیط‌های آلوده مانند استخرهای عمومی و سونا نشوید. اگر قارچ پوستی عصبی دارید کرم‌های آبرسان و ضد قارچ به شما کمک زیادی می کنند. می توانید بهترین کرم ها و محصولات پوستی را از سایت راسن تهیه نمایید.

سوالات متداول

آیا بیماری‌های قارچی می‌توانند عصبی نیز باشند؟

بله. در صورت ابتدا به بیماری قارچ پوستی عصبی، مغز نیز درگیر شده و با هر بار تحت تاثیر قرار گرفتن سیستم عصبی شرایط فرد وخیم‌تر خواهد شد.

قارج پوستی عصبی می‌تواند از طریق غذا خوردن منتقل شود؟

این احتمال تقریبا غیر ممکن است و بیشتر از طریق تماس و تنفس انتقال می‌یابد.

آیا این بیماری درمان قطعی دارد؟

پزشک شما در ابتدا با قرص‌ها درمان را شروع می‌کند و تا درمان کامل آن‌ها و روش‌های دیگر درمانی را ادامه می‌دهد.

متا تایتل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *