علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان چیست؟

افرادی که جوش‌های زیادی روی صورت خود دارند، معمولا اذیت می‌شوند و همیشه به دنبال راهی هستند تا بتوانند علائم و جای جوش‌ها روی صورت خود را کاهش دهند. درمان‌های زیادی برای رفع جوش‌ها وجود دارد که یکی از آن‌ها راکوتان است. افراد زیادی از مصرف آن نتیجه گرفته اند و برخی دیگر با قطع مصرف آن شاهد برگشت جوش‌ها هستند، اما علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان چیست؟ برای دانستن پاسخ این سوال با ما در ادامه این مقاله از راسن همراه باشید.

راکوتان چیست و در چه مواقعی تجویز می‌شود؟

قرص راکوتان یکی از رایج‌ترین گزینه‌های درمانی برای رفع آکنه‌های صورت است. اگر به پزشک مراجعه کنید، احتمالا برای آکنه‌های شدید که به روش‌های دیگر درمانی مقاوم بوده اند، راکوتان را تجویز می‌کند. این گزینه درمانی به شکل کپسول است و تقریبا توصیه می‌شود که یک تا دو بار در روز برای یک دوره چهار تا شش ماهه مصرف شود.

غدد چربی نزدیک به لایه‌های بالایی پوست قرار دارند و به فولیکول‌های مو متصل هستند. این غدد در حال تولید سبوم هستند که برای چرب و مرطوب نگه داشتن مو و پوست در بدن استفاده می‌شود. افرادی که مستعد بروز آکنه‌های شدید هستند، غدد چربی بیش از حد سبوم تولید می‌کنند. این چربی‌ها معمولا با پوست‌های مرده ترکیب می‌شوند و فولیکول‌های مو را مسدود می‌کنند. اگر فولیکول‌هایی که مسدود شده اند، توسط یک باکتری آلوده شوند، ممکن است که روی این نواحی کیست به وجود بیاید. ایزوترتینوئین یا راکوتان می‌تواند به سه صورت از بروز آکنه جلوگیری کند:

  • از بین بردن باکتری‌های روی فولیکول‌ها
  • کاهش میزان سبوم تولید شده توسط غدد چربی
  • کاهش التهاب و قرمزی ناشی از آکنه‌های فعال

جوش‌های هورمونی و تاثیر راکوتان روی آن‌ها

جوش‌های هورمونی بیشتر در زنانی اتفاق می‌افتد که به مشکلاتی نظیر عدم تعادل هورمونی و تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند. این جوش‌ها معمولا التهاب بیشتری دارند و به سادگی از بین نمی‌روند. درمان‌های خانگی می‌تواند وضعیت آن‌ها را بدتر کند، به همین دلیل آن‌ها برای از بین رفتن به درمان‌های قوی‌تری نیاز دارند.

اولین کاری که این افراد برای جوش‌های هورمونی باید انجام دهند، کنترل چربی پوست است. معمولا پزشکان از درمان‌های موضعی مانند شوینده‌های صورت استفاده می‌کنند تا علاوه بر پاکسازی کامل پوست، میزان چربی آن را کنترل کنند. سپس برای رفع آکنه‌ها یک دوره راکوتان تجویز می‌شود که باید طبق دستور مصرف شود و علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان نیز بررسی شود. اگر روی صورت خود آکنه‌های هورمونی دارید، بهتر است که از درمان‌های ضد آندروژن استفاده کنید. این داروها می‌توانند اثرات آندروژن‌هایی مانند تستوسترون را مسدود کنند و آکنه‌ها را از ریشه درمان کنند.

درمان‌های آندروژن می‌توانند شامل داروهایی مانند قرص‌های ضد بارداری باشند که ترکیبی از پروژسترون و استروژن هستند. پزشکان برای زنان باردار راکوتان را تجویز نمی‌کنند، زیرا می‌تواند باعث نقص مادرزادی در جنین شود.

بررسی علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان

گاهی اوقات بعد از مصرف راکوتان در یک دوره مشخص به جای بهبود آکنه‌ها شاهد برگشت آن‌ها خواهید بود. اما دلیل اصلی و علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان چه می‌تواند باشد؟ موارد زیر عمدتا دلیل برگشت جوش بعد از قطع مصرف راکوتان خواهد بود:

  • جنسیت بیمار
  • سن بیمار
  • شدت آکنه‌ها یا چرکی بودن آن‌ها
  • طول درمان و اندازه دوز راکوتان
  • قرار داشتن تحت درمان آندروژنی
  • برطرف نشدن علت اصلی ایجاد آکنه

افراد جوان‌تر، بیشتر در معرض عود آکنه‌ها قرار می‌گیرند!

مشاهدات نشان می‌دهد که افراد با سنین پایین‌تر بیشتر در معرض برگشت جوش بعد از قطع راکوتان قرار می‌گیرند. این امر می‌تواند بدین دلیل باشد که افراد در سنین بالاتر کمتر در معرض تغییرات هورمونی قرار هستند و امکان ابتلا به آکنه‌های شدید در آن‌ها کمتر است. در نتیجه افراد جوان‌تر که تغییرات زیاد هورمونی را تجربه می‌کنند، عوارض بیشتری را شاهد خواهند بود. البته اگر پزشک راکوتان را برای شما تجویز کرده است، باید مصرف آن را ادامه دهید.

اگر راکوتان را در سنین پایین‌تر مصرف کنید، ممکن است جای جوش‌ها و زخم ناشی از آن‌ها را کاهش دهد و اگر در سنین بالاتر این دارو برای شما تجویز شود، آسیب کمتری را تجربه خواهید کرد.

شدت آکنه روی برگشت آن تاثیرگذار است

معمولا افرادی که آکنه‌های شدیدی دارند، وقتی پس از قطع راکوتان برگشت چند جوش را مشاهده می‌کنند، واکنش زیادی نشان نمی‌دهند و آن را طبیعی می‌دانند. این در حالی است که افراد با آکنه کمتر در صورت مشاهده چند جوش حتی به اندازه کوچک را عود می‌دانند و آن را از عوارض راکوتان محسوب خواهند کرد. اگر بعد از مصرف یک دوره راکوتان، برگشت چند جوش را مشاهده کردید، نباید نگران باشید. این امرکاملا طبیعی است و به احتمال زیاد با اصلاح رژیم غذایی برطرف خواهد شد.

میزان دوز راکوتان و طول دوره درمان

بسیاری از بیماران گزارش داده اند که بعد از قطع مصرف راکوتان در دوزهای مختلف شاهد برگشت جوش‌ها بوده اند. معمولا بیمارانی که دوز کمتری مصرف کرده اند، پس از زمانی شاهد برگشت بیشتر جوش‌ها بوده اند، این بدین معنی است که هر زمان دوز دارو بالاتر باشد، بیمار در معرض مقدار بیشتری از دارو قرار می‌گیرد و امکان عود و برگشت آن کمتر خواهد بود.

با این وجود، برخی از بیمارانی که دوزهای بالاتر دریافت کرده اند نیز شاهد برگشت جوش‌ها بوده اند. دلیل برگشت آن‌ها می‌تواند علت‌های گفته شده در بالا باشد. اگر در اواخر درمان هنوز هم جای جوش وجود داشته باشد، احتمال برگشت آکنه و جوش وجود خواهد داشت. بهتر است که در این باره با پزشک خود مشورت کنید و اگر لازم باشد دوره درمان خود را دو ماه بیشتر کنید تا تمام جوش‌ها و جای آن‌ها برطرف شود.

جنسیت، علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان

علاوه بر عواملی که ذکر کردیم، بررسی‌ها نشان داده است مردان به آکنه‌های شدیدتر و طولانی‌تری مبتلا می‌شوند. به همین دلیل، باید برگشت جوش بعد از قطع راکوتان را در نظر بگیرید.

آیا می‌توان مصرف راکوتان را بعد از برگشت جوش‌ها ادامه داد؟

برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که راکوتان را تا زمان برطرف شدن کامل جوش‌ها ادامه دهید. اما برخی افراد این سوال برایشان پیش می‌آید که آیا در اثر علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان، می‌توان مصرف آن را ادامه داد؟

معمولا راکوتان برای یک دوره مصرف تجویز می‌شود. اما اگر نیاز باشد، پزشک راکوتان را برای دوره دوم تجویز می‌کند. این دوره را باید بعد از دوره اول آغاز کنید. اگر می‌خواهید دوره دوم راکوتان را شروع کنید، باید با توجه به میزان دوز دوره قبلی آن را مصرف کنید. اگر جوش‌ها بعد از قطع مصرف راکوتان با شدت بیشتری برگردند، باید دوز آن را تحت نظر پزشک بالا ببرید تا بهبودی حاصل شود.

نکات کلیدی هنگام مصرف راکوتان

دو نکته کلیدی که باید رعایت کنید تا از برگشت جوش‌ها جلوگیری کنید:

  • به هیچ وجه راکوتان را خودسرانه مصرف نکنید و حتما برای درمان جوش‌ها به پزشک مراجعه کنید.
  • راکوتان می‌تواند جوش‌هایی که زیاد نیستند را بدتر کند، پس اگر از جوش‌های چرکی و ملتهب رنج نمی‌برید، بهتر است که آن را مصرف نکنید.

سخن پایانی

همه افراد در هر سنی ممکن است به آکنه و جوش صورت مبتلا شوند. معمولا اگر آکنه‌ها شدید باشند خود به خود برطرف نمی‌شوند و به درمان‌های دارویی نیاز دارند. راکوتان را می‌توانید با تجویز پزشک مصرف کنید، اما امکان دارد بعد از قطع آن با برگشت جوش ها مواجه شوید. در این مطلب به بررسی علت برگشت جوش بعد از قطع راکوتان پرداختیم. با این حال، اگر قصد مصرف آن را دارید باید با آگاهی کامل از عوارض آن را مصرف کنید.

 برای داشتن پوستی سالم و شفاف می توانید از محصولات مرتبط با نوع پوست خود استفاده کنید. راسن بهترین محصولات را برای شما تولید کرده است. می توانید محصولات را از سایت خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *